1. konsultation​

Dit første besøg foregår således:

Vi taler om dine smerter

Mens du fortæller om din smertetilstand, hvordan den er opstået, og hvordan du har haft det efterfølgende, så lytter jeg og stiller spørgsmål undervejs.

Du bliver undersøgt og får en diagnose

Jeg undersøger hele din rygsøjle for nedsat funktion, bevægelighed og hævelser, og jeg vurderer, om det er nødvendigt med et røntgenbillede.

Du får massage og kiropraktisk manipulation

Jeg løsner op med massage, så muskler og bindevæv bliver gennemstrømmet af blod. Derefter sætter jeg leddet på plads. Det giver tit en ”knæklyd”. Lyden skyldes alene de luftbobler, der dannes i leddet under behandlingen. Hovedgevinsten er, at leddene bevæger sig bedre, musklerne bliver mere afslappede og dine smerter aftager.

Du får gode råd med hjem

En vigtig del af min behandling er at rådgive om, hvilke øvelser og hvilken træning, der er god for dig. Du får også et overblik over, hvor mange gange, du skal komme fremover. Selvom dine symptomer ligner de symptomer, som en nabo eller bekendt har oplevet, kan du sagtens have brug for et helt andet behandlingsforløb. Derfor er det vigtigt, at du lytter nøje til min rådgivning.

Din krop reagerer på behandlingen

Det er helt normalt, at du kortvarigt bliver øm i det område, hvor du er blevet behandlet. Du skal huske på, at målet med behandlingen er at få din krop tilbage til normal tilstand. Det kræver, at jeg korrigerer der, hvor problemerne er – og det vil din krop reagere på.

Husk at tid spiller en vigtig rolle i dit behandlingsforløb. Selvom dit problem er opstået akut, har dine led, sener og muskler ofte været belastet over længere tid. Derfor vil det også tage tid at komme tilbage til en normal tilstand igen.

Det er også godt at tænke på, at resultatet af en kiropraktisk behandling ikke er ”enten-eller”. De fleste af mine patienter bliver smertefrie, andre kan ikke blive helt raske, men kan dog få lindring. Smertelindring betyder forbedret livskvalitet for dig og for dine pårørende.

KIROPRAKTISK KLINIK, ULLA KJÆR KNUDSEN