7 spørgsmål og svar​

1. Hvad kan en kiropraktor behandle?

Svar: De fleste smertetilstande i led og muskler. Smerter fra ryg og fra led og muskler i arme og ben, hold i nakke og ryg, ischiassmerter og hovedpine er blandt de mest almindelige tilfælde.

2. Gør behandlingen ondt?

Svar: Behandling hos en kiropraktor er for det meste smertefri og gør IKKE ondt. Mange er dog nervøse alligevel. Det kan skyldes historier om lyden af det ”knæk” , man kan høre under den såkaldte manipulationsbehandling. Lyden skyldes ikke, at noget brækker eller rives over, men at der opstår et undertryk i leddet, der behandles, hvorved der dannes og frigives nogle luftbobler. Det er altså kun luftbobler, der skaber den karakteristiske lyd.

3. Er kiropraktik farligt?

Svar: Nej! Man kan opleve ømhed efter en behandling i op til to dages varighed, men det er naturlige bivirkninger. Yderst sjældent opstår der alvorlige bivirkninger. Jeg har dog aldrig erfaret det i min praksis – eller hørt om det fra mine kollegaer. Hvis man sammenligner med risikoen forbundet med medicin og operationer er risikoen på det nærmeste 0.

4. Skal man have henvisning fra lægen?

Svar: Nej.

5. Er det rigtigt, at man får løse led eller slidgigt af at blive kiropraktisk behandlet?

Svar: Nej. Flere undersøgelser har påvist, at man hverken får løse led eller slidgigt af manipulationsbehandling. Derimod normaliseres leddenes og musklernes funktionsevne, så patienten bliver fri for smerter og gener.

6. Er det farligt for spædbørn at blive behandlet?

Svar: Nej. Behandlingen er meget blid og nænsom. Den består af massage og lette tryk og er normalt ikke ubehagelig for barnet. Læs mere...

7. Skal jeg blive hjemme fra arbejde og holde mig i ro?

Hvis du pludselig oplever en ny smerte i ryg eller nakke, skal du så vidt muligt fortsætte din dagligdag, som du plejer.

Hvis du har et hårdt fysisk arbejde, fx som skraldemand eller rengøringsassistent, bør du holde dig mere i ro. Kontakt din læge eller kom direkte til en kiropraktor, hvis smerten ikke går væk inden for et par dage.

KIROPRAKTISK KLINIK, ULLA KJÆR KNUDSEN